HISTORIA


2013

Detta år blev åter en succé. Till allas förtjusning så erbjöd vi våra besökare en helkväll med mat och show. Detta gjorde vi i samarbete med Tangopalatset, dit galan hade flyttat. Artister som DeLicious från Norge och Jack King från Danmark gjorde debut på Dragshowscenen i Malmö.  

2012

Dragshowgalan såg sitt första ljus under Regnbågsfestivalen i augusti 2012. Det hade då bestämts att varje Pride skulle ha en egen dragshowkväll. Här föddes Dragshowgalan i Malmö som blev en megasuccé. 500 personer i publiken på nattklubben Wonk jublade till artister som Miss Showtime från Danmark och Edith Crepp från Sverige. 

2015

Flera underbara dragstjärnor såg dagens ljus under detta års gala. Jaxie Bearcunt från Köpenhamn gjorde med dunder och brak dragscendebut i Sverige med sitt speciella dragart-performance och underbara Dolores Von Strass gjorde en alldeles egen tolkning av "No more wire hangers". Ett fantastiskt år som bidrog ytterligare till HIV Sverige.

2014

Detta året började vi samarbeta med organisationen HIV Sverige. Allt överskott av biljettförsäljning gick till organisationer som jobbar med frågor kring HIV och AIDS. Till publikens jubel så gjorde de stora dragshowartisterna från Danmark, Miss OTB och Miss Bonny Honey, scendebut i Sverige.

 

2017

2016

Årets gala kommer bjuda på ännu mer glitter och ännu mer gala! Denna gånga under de fyra stora kristallkronorna på Scandic Triangeln!

 

 

 

2016 fyllde Dragshowgalan 5 år med dunder och brak. Galan har blivit en självklarhet på den malmöitiska showhimmeln. Babsan med sin stora lila yviga peruk gjorde ett överrasknings framträdande och drog med sig publiken i ett virvlande hav av dans, skratt och sång. Succén var ett faktum igen.

Galan var dessvärre den sista på Tangopalatsets magiska scen. Och frågan många ställde sig när kvällen var slut var "Vart kommer Dragshowgalan vara nästa år?"