HISTORIA


2012

Dragshowgalan såg sitt första ljus under Regnbågsfestivalen i augusti 2012. Det hade då bestämts att varje Pride skulle ha en egen dragshowkväll. Här föddes Dragshowgalan i Malmö som blev en megasuccé. 500 personer i publiken på nattklubben Wonk jublade till artister som Miss Showtime från Danmark och Edith Crepp från Sverige. 

2013

Detta år blev åter en succé. Till allas förtjusning så erbjöd vi våra besökare en helkväll med mat och show. Detta gjorde vi i samarbete med Tangopalatset, dit galan hade flyttat. Artister som DeLicious från Norge och Jack King från Danmark gjorde debut på Dragshowscenen i Malmö.  

2014

Detta året började vi samarbeta med organisationen HIV Sverige. Allt överskott av biljettförsäljning gick till organisationer som jobbar med frågor kring HIV och AIDS. Till publikens jubel så gjorde de stora dragshowartisterna från Danmark, Miss OTB och Miss Bonny Honey, scendebut i Sverige.

2015

Flera underbara dragstjärnor såg dagens ljus under detta års gala. Jaxie Bearcunt från Köpenhamn gjorde med dunder och brak dragscendebut i Sverige med sitt speciella dragart-performance och underbara Dolores Von Strass gjorde en alldeles egen tolkning av "No more wire hangers". Ett fantastiskt år som bidrog ytterligare till HIV Sverige.

2016

2016 fyllde Dragshowgalan 5 år med dunder och brak. Galan har blivit en självklarhet på den malmöitiska showhimmeln. Babsan med sin stora lila yviga peruk gjorde ett överrasknings framträdande och drog med sig publiken i ett virvlande hav av dans, skratt och sång. Succén var ett faktum igen.

Galan var dessvärre den sista på Tangopalatsets magiska scen. Och frågan många ställde sig när kvällen var slut var "Vart kommer Dragshowgalan vara nästa år?"

2017

Året då de stora internationella dragqueensen intog Dragshowgalans scen. Legendariska Sherry Vine från New York fick hela publikens kärlek  och den undersköna Duda från Hamburg rev ner publikens förtjusning över hennes kreationer. 

QX vinnaren Admira Thunderpussy stod som årets konferencier och med sig till Malmö hade hon sin skäggiga vapendragare Madame Heinze. Båda med internationella karriärer inom Dragshow. 

2017 var även det första året under kristallkronorna på Scandic Triangeln.